Suomi Finland 100 Nuku Rauhassa

Maanpuolustuksen Tuki ry / Kokonaisturvallisuuden juhlahanke 2018

facebook twitter instagram youtube

Info

NUKU RAUHASSA

Kokonaisturvallisuuden Suomi 100 -juhlahanke

Ainutlaatuinen ja valtakunnallinen, koko juhlavuoden 2017 kestävä Nuku rauhassa -hanke tuo yhteen kaikki keskeiset kokonaisturvallisuuden toimijat: kansalaiset, järjestöt, viranomaiset ja yritykset.

Maanpuolustuksen Tuki ry:n koordinoimaa hanketta toteuttavat vapaaehtoiset maanpuolustus- ja turvallisuusjärjestöt, veteraanijärjestöt ja viranomaiset, mm. Sisäministeriö, Puolustusministeriö, Turvallisuuskomitea, Huoltovarmuuskeskus, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli, Poliisi, Pelastustoimi ja Hätäkeskuslaitos. Nuku rauhassa -hanke on hyväksytty Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmakokonaisuuteen laajan yhteistyön hankkeeksi.

Erityisesti nuorille suunnatun hankkeen tarkoituksena on lisätä kansalaisten tietämystä kokonaisturvallisuudesta ja motivoida heitä osallistumaan vapaaehtoiseen maanpuolustus- ja turvallisuustyöhön. Veteraanien perinnön välittäminen ja syrjäytymisen torjuminen ovat hankkeen keskiössä. Hankkeen avulla pyritään vahvistamaan turvallisuustoimijoiden yhteistyötä ja rakentamaan kokonaisturvallisuudesta osa Suomen maabrändiä. Voittoa tavoittelematon hanke toteutetaan pitkälti vapaaehtoisvoimin ja vastikkeettoman työn osuus on siinä erittäin suuri.

Nuku rauhassa -hanke koostuu eri puolilla Suomea toteutettavasta 10 kokonaisturvallisuustapahtumasta, viidestä asiantuntijaseminaarista sekä moniulotteisesta mediakampanjasta. Hanke huipentuu Helsingin Kansalaistorilla järjestettävään päätapahtumaan elokuussa 2017. Tilaisuuksien yleisötavoite on 300 000 ja laadukkaalla kampanjalla tavoitellaan jopa kahta miljoonaa suomalaista. Kampanjan teemana on NUKU RAUHASSA - jotta Suomessa kaikki voivat nukkua rauhassa.

Yhteystiedot

NUKU RAUHASSA -hanke:

Kaisa-Maria Tölli, hankekoordinaattori 050 4112911
kaisa.tolli [at] maanpuolustuksentuki.fi

Lotta Hietaniemi-Sipakko, tiedottaja 040 866 9690
lotta.hietaniemi [at] maanpuolustuksentuki.fi

Varainhankinta ja kumppanuudet:

Jari Anttalainen, MPT:n asiamies 040 517 3200
jari.anttalainen [at] maanpuolustuksentuki.fi


Sov tryggt

Jubileumsprojektet Säkerhet i Finland 100 år

Läs mer »

Sleep easy

Centennial project Comprehensive Security in Finland.

Read more »